Top destinatii de ski din Europa recomandate de noi

AUSTRIA


Sf. Anton
„Una dintre cele mai emblematice stațiuni ale lumii se află la 70 de minute de Innsbruck, este un sat si o statiune de ski din Tyrol, cu o altitudine de pana la 2811m, inclusiv o statiune populara de vara. Zona de schi Arlberg are o vastă rețea de telecabine și ascensoare, permițând accesul ușor în stațiunile învecinate Stuben și Zurs / Lech. St Anton are o zonă de schi diversă, cu un total de 305 km de piste care alcătuiesc zona de schi Arlberg, incluzând 132 km (43%) de partii albastre, 123 km (43%) de pârtii roșii și 51 km (17%) de partii negre. Sf. Anton este recomandat schiorilor cu mai multă experiență, deoarece pârtiile aici sunt mult mai abrupte decât cele din Franța. Cea mai lungă pistă de coborâre din zona de schi Arlberg este la 9 km de Valluga – Ulmer Hutte – St Anton. Peste Valea din zona de schi St Anton se află zona de schi Rendl, care oferă zona excelentă de bar și restaurant Rendl Beach, cu muzică live în majoritatea zilelor și cu vedere la Parcul Terrain. Puteti opta si pentru excursii cu ghid, ori vizita satele mai mici, precum Stuben și St Christoph, din zona de schi.
Aici există atât de multe apre-skiuri grozave, dar în special cele mai cunoscute sunt Krazy Kangaruh și Mooserwirt. Moose vinde mai multă bere decât orice alt bar din Alpi. Acestea sunt livrate de bărbați puternici, care transportă până la 30 de beri o data la masa ta!
St Anton oferă o mulțime de activități nonskiorilor, inclusiv cinema, patinaj pe gheață, bowling, curling, plimbări cu sania, tobogane și complexul de agrement „Arlberg-well.com”.


Obergurgl
„La 1930m, Obergurgl rămâne ferm înfășurat într-o pătură de zăpadă până la sfârșitul lunii aprilie” Stațiunea tradițională tiroleană rămâne practicabila de-a lungul sezonului.
Majoritatea oaspeților prefera să ajungă cu propria mașină sau cu avionul de la aeroportul Innsbruck. Pârtiile de schi sunt împărțite în Festkogel și Hohe Mut din Obergurgl și Hochgurgl, cele pentru începători sunt aproape de cazare, iar școlile de schi au o reputație excelentă.
Deoarece așezările Obergurgl și Hochgurgl sunt atât de mici, accesul catre ascensor este rapid, cu putine cosi de asteptare. Majoritatea cazărilor se află în satul principal din Obergurgl, dar schiorii impatimiti care doresc să se îndepărteze pe partii, ar putea dori să profite de hotelurile din Hochgurgl cu acces direct la pârtiile de schi.


Mayrhofen
O statiune mai accesibila în comparație cu majoritatea stațiunilor franceze. Prețurile la mâncare, băuturi și lifturi sunt rezonabile. Accesul este la fel facil, data fiind amplasarea la aproximativ o ora fata de Innsbruck.
La sfârșitul văii Zillertal, se află al treilea municipiu cel mai mare din Tirol, care este Mayrhofen si include o suprafață de aproximativ 178,8 km2. Satul de vacanță este înconjurat de masive montane, inclusiv Grosser Löffler (3.379 m sl.), ce reprezintă granița cu valea Valle Aurina din Tirolul de Sud / Italia. Numele Mayrhofen provine de la „Meierhof”, o grădină episcopală datând din anul 1200 d.Hr.
În timpul iernii, valea este acoperită de zăpadă și deci perfecta pentru cei care iubesc sporturile de iarnă. Pe langa cele cinci zone de schi Hintertux Glacier, Eggalm, Rastkogel și Mayrhofen Penken & Ahorn, a apărut stațiunea „Ski Zillertal 3000 – Ghețarul Hintertux”, care astăzi este una dintre cele mai mari regiuni de schi din această zonă, cu 196 km de pârtii de schi. Pârtia de schi „Harakiri”, cea mai abruptă pârtie din Austria, cu o cădere de 78%. Dacă ai skiat pe această pistă, cu siguranta ramane memorabila experienta!
De incercat: faceți o plimbare cu nostalgica cale ferată Zillertal Railway, fără grabă și foarte confortabil! De la Jenbach sunteți conectat la rețeaua feroviară normală catre Innsbruck, Bregenz, Viena și Salzburg.


Ischgl
Acesta se află – la 2.872 de metri altitudine – deasupra orașului cu același nume, Ischgl, în Paznaun. Împreună cu orașul elvețian Samnaun, în Cantonul Grisons, formează Arena Silvretta. Aceasta este a treia cea mai mare stațiune de schi din Tirol din Austria.
Pârtiile perfect îngrijite, traseele unice și excursiile de schi sunt doar o parte din motivul pentru care Ischgl este atât de incredibil de popular în rândul skiorilor. Un alt motiv: o serie de evenimente de top care atrag vedete internaționale și fanii lor an de an. Un alt punct de vedere: bucătăria tiroleză. Ischgl este adesea numit mecca din Tirol.
Particularitati Ischgl:
239 de kilometri de pârtii perfect îngrijite
515 ha suprafață de pantă
45 de telecabine și ascensoare de ultimă generație, cu o capacitate de transport de 94.671 de persoane pe oră
Zăpadă garantată din noiembrie până la începutul lunii mai, datorită stațiunilor de schi altitudine mare de aproape 3.000 de metri deasupra nivelului mării
1.100 de masini de facut zapada
Coborâri cu o lungime de până la 11 kilometri
Pante speciale, parcuri de zăpadă și multe altele – pentru o mulțime de varietăți.
O stație de schi pentru toată lumea!
Aproximativ 20 de pârtii albastre, 40 roșii și 25 negre și coborâri fac din stațiunea de schi Silvretta Arena din Tirol regiunea perfectă a sporturilor de iarnă. Pentru începători precum și pentru schiori și snowboarderi pasionați, mai experimentați, extinderea vastă a stațiunii face posibil ca fiecare turist să-și petreacă ziua unde își dorește: navigand pe pârtii, practicând salturi in snowpark sau mergând la cumpărături în Elveția.

Zell am See
Zona de schi Zell am See-Kaprun.
Muntele, lacul și ghețarul – acestea sunt temele regiunii. Centrul incontestabil al vacanței dvs., fie că este vorba despre vacanța la schi iarna sau vacanța în familie vara, este orașul Zell am See. Orașul Zell am See este situat la baza muntelui și la malul lacului, în imediata apropiere a ghețarului. Triumful turismului din Zell am See a fost marcat de construirea căii ferate prin Zell am See în 1875. Această legătură de transport a deschis o legătură importantă între oraș și regiune, cunoscută pe larg ca o nestemată de relaxare între munte și lac. Orașul poartă denumirea „Zell am See” din 1810 și găzduiește aprox. 9.900 de locuitori astăzi. Așa cum am spus deja, Zell am See este situat direct pe malul lacului Zell, legendara telecabin Schmittenhöhe se află la doar câteva minute de țărmurile lacului. Gondola modernă, în designul Porsche, te duce în sus pe muntele local – Schmittenhöhe. Orașul Zell am See se găsește pe pârtiile Schmittenhöhe, oferind astfel o gamă largă de posibilități pentru sportul de schi în timpul iernii și al sportului de munte și drumeții vara. Pârtiile de schi te conduc direct de la munte în oraș, iar traseele de drumeție pornesc mai mult sau mai puțin în spatele zonei pietonale. Priveliștea de la Schmittenhöhe către orașul Zell am See și Lacul Zell este legendară și, pentru mulți, motivul principal pentru a-și petrece vacanța aici in orice sezon! Zell am See nu este doar o regiune naturală din vecinătatea lacului și a muntelui, orașul este o adevărată experiență comercială și culinară. Magazinele moderne alternează cu magazinele tradiționale de suveniruri și marile magazine. Ospitalitatea tradițională și restaurantele moderne merg mână în mână aici. Deliciile culinare internaționale întâlnesc aici bucătăria tradițională și produsele locale, après schiul și viața de noapte fac din acest oras o statiune veritabila de munte.

Saalbach
La doar 90 minute de Salzburg, cunoscut pentru zonele de apres ski, Saalbach este legat de satele Hinterglemm și Leogang, care sunt alegeri mai liniștite. Toate conectate cu un sistem bun de lift pass și autobuze de transfer. Are 270 km de pârtii de explorat, pârtiile se potrivesc cel mai bine, deși există câteva piste negre abrupte excelente, pentru începători.
Saalbach este un sat atractiv, cu clădiri tradiționale, o biserică cu cupole și un râu. Strada principală este fără trafic și este foarte plăcută. Hinterglemm este, de asemenea, construit într-un stil tradițional, cu o stradă principală fără trafic, dar mai puțin prietenos.
Primele teleschiuri au fost construite aici la scurt timp după cel de-al Doilea Război Mondial, iar de atunci cele două sate au împărtășit o zonă de schi care acoperă ambele părți ale văii și circuitul Skicircus care poate fi parcurs în ambele direcții.


Gastein
Combinați o vacanță la schi cu o pauză de spa sănătoasă la programul Grand Park Ski & Spa.
Bad Gastein este cunoscut pentru băile termale din secolul al XIII-lea și din 1949 este cunoscut și în întreaga lume, pentru tratamentul curativ. Odată cu campionatul mondial de schi din 1958 (Toni Sailer și-a sărbătorit numeroasele triumfuri aici), lumea turismului și-a găsit drum în Bad Gastein. Astăzi stațiunea de schi este una dintre cele mai importante din Europa. Cu celelalte sate Bad Hofgastein și Dorf Gastein și zona Sport Gastein, valea Bad Gastein are 48 de ascensoare și 201 kilometri de zone de descoperit. Pachete de cazare cu lift pass inclus Austria aici!

ITALIA

Cu o altitudine de 1440 m și o opțiune de heliskiing, La Thuile este o alegere populară pentru mulți schiori. „Începând ca oraș minier, acum este o stațiune de schi construită special, cu un sistem modern de ascensoare. Există peste 150 km de pârtii și niște locuri superbe pentru a explora muntele. ”

Livigno. Această stațiune alpină italiană se află la trei ore de Milano și, întrucât este o zonă fără taxe vamale, orice cheltuială suplimentară pentru zborurile de ultimă oră este oarecum compensată de prețurile scăzute din stațiune.

Cervinia
Statiune Cervinia nu doar că oferă o zonă de schi imensă legată de granița elvețiană cu Zermatt, dar oferă și o soluție excelentă pentru mâncare și cumpărături italiene.

Cortina poatempezzo
Trăiește stilul de viață de ski ,,la dolce vita’’, cel puțin pentru un weekend lung și poti adauga inca o zi la Veneția, locația celui mai apropiat aeroport important, la 160 km / două ore distanță.

Dimaro, Val di Sole
Satul mic Dimaro este legat de vasta zonă de schi Val di Sole printr-o plimbare de 10 minute cu autobuzul. Cei 53 km de pârtii se potrivesc atat incepatorilor cat si celor avansati. Vederile Dolomiților sunt uimitoare!!!

Madonna di Campiglio în Dolomiți este cea mai stilată dintre stațiunile țării, care face legătura cu peste 150 km de pârtii de schi.

BULGARIA

Bansko
Bulgaria este cunoscută ca o opțiune de schi accesibila, cu multiple opțiuni de cazare si gastronomice. Bansko în sine, amplasata la 160 km de Sofia, este cea mai populară stațiune din țară, cu partii de ski pentru toate categoriile de skiori, tunuri de zapada ce mentin partiile in stare practicabila pana in aprilie.
Pachete de cazare cu lift pass inclus aici!

Posibil sa iti mai placa...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *