Insula Procida

Accesul catre Insula Procida se face cu avionul din Bucuresti catre Napoli (zbor direct), transfer local sau taxi pana in port, de unde se ia ferrboat-ul catre Procida. Calatoria cu ferryboat-ul dureaza aproximativ o ora si jumatate, timp in care membri echipajului organizeaza jocuri distractive la bord pentru a anima atmosfera.

Insula un intreg oras cu toata infrastructura necesara turistilor (cai de acces, zone amenajate pentru plimbari si locuri de luat masa, locatii cazare de diferite categorii), o adevarata statiune in mijlocul marii.

Specific insulei Procida sunt strazile foarte inguste, pe unde circula masini micute, adaptate locurilor.

Din multitudinea plajelor cu un nisip foarte fin si inchis la culoare, vulcanic, am apreciat plajele mai micute, neaglomerate.

Apa este foarte limpede si cu adancimea intre 0,5 m – 1,5 m, intrare lina in apa: circa 50-60 m in larg, unde se poate innota chiar daca esti incepator.
Drumul de la cazare la plaja se parcurge fie pe jos, fie cu maxi-taxi, iar accesul catre plaja se face coborand trepte amenajate.

De pe insula Procida sunt curse zilnice cu ferryboat-ul catre insula Capri sau Ischia, cu durata de o ora, unde de asemenea, am vazut peisaje si locuri unice prin frumusetea lor, merita sa te ratacesti!
Legat de mancare, sunt posibilitati multiple, numeroase restaurante care servesc fructe de mare, cu preturi comparabile cu cele de pe coasta Italiei, pizza napoletana, inghetata locala..

Tarif informativ de la 400 euro/adult cazare in camera dubla, cazare o saptamana pe insula, hotel Celeste Procida, mic dejun, avion, taxe aeroport. Cotatie valabila pentru pachetul global de servicii, prerezervare cu minim 45 zile inainte de plecare, in functie de disponibilitati.

Posibil sa iti mai placa...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *