Balneo si relaxare la Sovata

8 Days

Balneo si relaxare la Sovata si afecțiuni tratate: Ginecologie/ Reumatism/ Sistem nervos periferic/ Dermatologie – alergii/ Aparat respirator si ORL / Endocrine/ Nutritie si metabolism/ Nevroze

Statiunea Sovata este renumita datorita lacurilor Ursu si Alunis, cu ape clorate si sodice, prezentind fenomene heliotermale.

De stiut ca vara temperatura apei variaza in functie de acumularea caldurii solare in apa sarata, apa calda fiind protejata de apa proaspata provenita din raulete, care nu se amesteca cu cea sarata ci se mentine la suprafata, actionand ca izolator termic. Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu, cel mai mare lac heliotermal din Romania, sa varieze intre 10 – 20°C la supafata, intre 30 – 40°C la adancimea de 1 m. si 40 – 60°C la adancimea de 1,5 m.

Balneo si relaxare la Sovata

Principalele bolilor ce se trateaza la Sovata sunt: ginecologice, afectiunilor degenerative, inflamatorii si reumatismale. Se mai pot trata starile posttraumatice, bolile sistemului nervos periferic, boli cardiovasculare sau endocrine.
Turistii beneficiaza de bai calde, in cada sau in bazin, cu apa minerala sarata prelevata din lacuri, impachetari cu namol cald, bazine pentru kinetoterapie, instalatii pentru electroterapie si hidroterapie, saune, sali de gimnastica medicala. Deasemenea, se poate face plaja pe malul lacului Ursu si Alunis.

In statiunea Sovata, tratamentele se realizează in baza de tratament locală, baza de lângă Lacul Ursu sau la baza hotelurilor Sovata si Aluniș. 

Complexul hotelier Ensana, compus din hotelurile Sovata, Brădet, Ursina şi lacurile Ursu, Aluniş, Paraschiva, beneficiază de două baze de tratament ultramoderne, în care se aplică tratamente de calitate reprezentate de apa sărată hiperconcentrată şi de nămolul sapropelic peloidogen, ambele extrase din Lacul Ursu.

Daca vrei sa beneficiezi de un sejur la tratament si relaxare, verifica oferta disponibila in agentie

Overview

Ginecologie/ Reumatism/ Sistem nervos periferic/ Dermatologie – alergii/ Aparat respirator si ORL / Endocrine/ Nutritie si metabolism/ Nevroze

You can send your enquiry via the form below.

Balneo si relaxare la Sovata