Vizită în Barcelona

Barcelona este un oras dedicat marelui arhitect Gaudi, inspira prin arta, culoare si identitate!
E un oras complet, unde oricine poate sa gaseasca ceva de facut, indiferent de sezon este mereu aglomerat!
De la simplele plimbari pe strazile pe care nu te poti rataci (de ex. in cartier Exiample strazile perpendiculare formeaza patrate simetrice, caldirile au fost proiectate astfel incat lumina naturala a soarelui sa intre in fiecare camera nord-vest/ sud-est, proiectul urbanistic ii apartine lui Ildefons Cerdà i Sunyer), la falezele care dau spre Mediterana, ori la vizitele in muzee sau pe muntele Montjuic cu telefericul, sigur nu te poti plictisi!

Daca ai de gand sa inchiriezi masina local, traficul in Barcelona este fara ambuteiaje, mai mult, pentru a fluidiza traficul, s-au luat masuri astfel incat, taxiurile pot iesi pe strazi in anumite zile din saptamana, in functie de taxele pe care aleg sa le plateasca, sunt inscriptionate cu un numar si o cifra care le da voie sa circule. Inchirierea masinilor se poate face fie in zona de iesire a aeroportului, fie in puncte special amenajate si semnalizate ca atare rent a car.

Simbolul Barcelonei, Sagrada Familia, neterminat inca, ramane cel mai vizitat obiectiv din Spania! Cei care ajungeti aici, veti fi mandri sa va aduceti aportul la constructia catedralei prin cumpararea unui ticket de acces, stiut fiind faptul ca opera lui Gaudi a fost finantata exclusiv din donatii. Gaudi si-a dedicat aproape intreaga viata pentru monumentul Sfintei Familii, aici a dormit si a trait in timpul creatiei si aici a si fost ingropat; puteti vizita atelierul lui de creatie, inclusiv cripta, puteti aprinde o lumanare acolo;

Interesant este faptul ca pana in 1920 nu erau cunoscute tehnici si modele prin care sa fie construite forme fluide, linii curbe, (Casa Batlo – asimetrie a constructiei si diversitatea decoratiunilor, Casa Pedrera / Mila – fatada identica din toate unghiurile, cu multe forme conice si rotunjite), mai mult Gaudi folosea lumina naturala ca sursa arhitecturala si a experimentat noi tehnici artizanale pentru a obtine o gama variata de lumini, de a crea culori vesele. Si totusi, cu mijloacele limitate la acea vreme a reusit!
La intrebarea de ce Gaudi face coloane inclinate, acesta a raspuns ,, din acelaşi motiv care-l face pe călător să se sprijine de un baston înclinat. Dacă ar fi fost vertical, nu s-ar putea odihni, sprijinindu-se în el” – Antoni Gaudi

Mijloace de transport Barcelona
Ca si turist, este de recomandat sa achizitionezi cardul de transport integrat (bus-metro), un astfel de abonament costa 9.5 euro pe 10 zile TMB – 10 si poate fi utilizat de mai multe personae in acelasi timp, nu este nominal.

Ce poti vizita in Barcelona?
Pentru cei care nu doresc tururi organizate cu ghid, este de preferat sa va achizitionati cardul de acces pentru autobuzul turistic hop on – hop off (costa 15-20euro), care circula pe un itinerariu deja prestabilit si recomandat turistilor, puteti cobori si urca ori de cate ori doriti pe parcursul unei zile, astfel incat sa utilizati la maximum timpul pentru vizite, totodata veti fi in permanenta in aria centrala a orasului, fara sa va rataciti. Mai mult, aceste autobuze speciale sunt dotate cu ghid audio in mai multe limbi straine, care va informeaza atunci cand va apropiati de urmatorul obiectiv turistic, ori internet WI-FI;

Museum pass este de asemenea un card avantajos pentru turistii care dedica mai mult timp pentru vizite muzee, avantajul acestui card nu este numai tariful, ci si accesul prioritar! De exemplu Barcelona Card (45euro – 3 zile) include pe langa transport si acces nelimitat la peste 20 obiective importante (muzee, galerii, catedrale), plus reduceri intr-o serie de magazine si restaurante selectionate.

Turul complet cu ghid de la Sagrada Familia ( include tur ghidat, acces obiectiv si urcare in turn cu liftul). Costa 35 euro, dar avand in vedere ca doar biletul de intrare in Sagrada ca si acces general, fara ghid 20 costa euro, chiar merita efortul!
Cele 2 bulevarde: Paseo Gracia (de o parte si de alta se pot observa ca si obiective turistice: La Pedrera (20 euro acces cu ghid), Casa Batlo (20 euro acces cu ghid), casa Leo I Morera (15 euro acces cu ghid) ) si Las Ramblas (celebra strada care leaga Placa de Catalunya de statuia lui Cristofor Columb din port si ea mai tranzitata).

Turul panoramic Montjuic (35euro) ofera o panorama asupra Barcelonei de pe muntele Montjuic (muntele Evreilor) aflat in partea de vest a Barcelonei la 184 m inaltime, ghidul va face un tur complet, plecare din Placa de Catalunya, se coboara catre port si zona de plaje, apoi se urca in serpentine printr-o gradina tipic mediteraneana cu palmieri si cactusi, pana sus pe munte. Se vor face opriri pentru poze si timp liber. O oprire la Poble Espanyol (muzeu-sat unde intalnim replici de strazi si cladiri traditionale din diverse regiuni ale Spaniei), se transmit cunostinte si traditii in cadrul unor workshop-uri interactive, aici poti invata meserii care nu se mai practica azi…
Sau daca doriti doar sa ucati cu telecabina, accesul la Montjuic Cable Car costa 14 euro/adult.

Camp Nou – un tur interactiv de 360* iti va oferi imaginea completa a stadionului cu istoria sa, a muzeului echipei FC Barcelona, a galeriilor si vestiarele jucatorilor (costa 20-25 euro)
Ia o pauza de pranz si gusta fructe de mare, Gazpacho, Paella cu pui, tortilla, tapas si sangria, acestea sunt cateva dintre gustarile locale care te imbie sa revii si alta data…

Daca ti-ai propus sa stai mai multe zile in Barcelona si ai de gand sa vizitezi atractiile din proximitatea metropolei, atunci iti recomandam excursie de o zi la PortAventura Park, Ferrari Land ori Caribe Aquatic Park! accesul 1 zi Caribe Aquatic Park costa 29 euro/adult, intrarea 1 zi Ferrari Land costa 20 euro/adult iar biletul de intrare 1 zi in PortAventura Park 50 euro, biletele includ multa adrenalina la pachet! Un transfer intre Barcelona si Portaventura costa in jur de 35 euro/adult dus-intors!

Barcelona este un oras pe care il poti descoperi fie in cadrul unui city break, fie in cadrul unui sejur de litoral pe zona de coasta, fie in cadrul unui pachet tematic combinat: cultura si adrenalina in parcul de distractii Portaventura!

Posibil sa iti mai placa...

1 comentariu

  1. Rodica

    Ei bine, chiar mi-a placut sa o citesc. Aceasta postare oferita de dumneavoastra este foarte eficienta pentru o planificare corecta.

Comentariile sunt închise.