Turism extern >> Litoral EB >> Litoral Grecia >> Santorini


Cel mai frumos loc de vacanta din Grecia - Santorini!

"Mai mult vin decât apă, mai multe biserici (300) decât case, mai mulţi măgări decât bărbaţi."
Cum pe cei 73kmp pe care se intinde insula nu exista izvoare de apa potabila si, cum se stie ca vinul cel mai bun se face in cele mai vitrege conditii de seceta, grecii au stiut cum sa valorifice tinutul producand cel mai bun vin (Vinsanto - vinul traditional).
Modul vitreg in care natura (eruptii vulcanice, seceta) s-a jucat cu tinutul a dat nastere unui paradis. La conturarea valorilor spirituale au contribuit civilizatii stravechi, arhitectura locala (venetiana, cicladica) vorbind de la sine (cladiri albe nu mai inalte de 2 etaje dispuse in trepte, biserici albe acoperite cu acele cupole albastre, stradute inguste rupte parca dintr-un orasel medieval...)
Cat despre mitul magarusilor de pe insula, se spune ca puterea locuitorilor era masurata in functie de numarul de magarusi pe care ii detineau, magarusii devenind un simbol al insulei, de-a lungul timpului au fost folositi ca mijloc de transport, in agricultura, mai nou - pentru divertismentul turistilor :)
In prezent, dintre cei aprox. 13000 locuitori, 70% sunt femei.

Iata ce poti vizita in Fira, Oia, Kamari, Perisa si ce buget poti aloca pentru un sejur de 7 nopti cu avion in Santorini, primele plecari fiind in iunie.

Oferta cu avionul, cursa charter


      
 


 
 

CURS VALUTAR
[]
USD: 4.2016
EUR: 4.7383
CHF: 4.1734

CONVERTOR VALUTAR [bnr +3%]
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 


Site-ul folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies
www.turismin.ro