Conditii de calatorie >> Egipt


Viza si regim pasapoarte Egipt 04.06.2014

Conditiilor de calatorie in Egipt valabile pentru cetatenii romani.

Pentru intrarea pe teritoriul Egiptului se achita o taxa de 25 dolari sau contravaloarea in euro sau lire egiptene la cursul stabilit de biroul care emite vizele, aceasta se achita la sosirea pe aeroportul din Egipt. Titularii de pasapoarte diplomatice si de serviciu au obligatia sa obtina vizele de intrare in prealabil, de la un oficiu consular egiptean. Pentru aceste categorii de persoane vizele nu pot fi obtinute la aeroport.
Documentul de calatorie (pasaport) trebuie sa fie valabil 6 luni de la data returului in tara si sa aiba pagina libera pentru aplicarea colantului de viza.

Conditii de iesire din tara pentru cetatenii romani minori.
In baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, minorii romani pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali.
Prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor.

Politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor - numai daca este insotit de o persoana fizica majora - in urmatoarele cazuri:
- este titular al unui document de calatorie individual (pasaport) si calatoreste insotit de ambii parinti;
- este titular al unui document de calatorie individual (pasaport) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care rezulta acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei, statul (statele) de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia ori face dovada decesului celuilalt parinte;
- este titular al unui document de calatorie individual (pasaport) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;
- este titular al unui document de calatorie individual (pasaport) si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora, numai daca persoana insotitoare prezinta extrasul de cazier judiciar si o declaratie a ambilor parinti sau a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat (prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila), a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal.

Declaratia si certificatul de cazier judiciar, precum si oricare dintre documentele care au contribuit la aprecierea indeplinirii conditiilor exercitarii dreptului la libera circulatie se prezinta, in original si in fotocopie, Politiei de Frontiera din punctul de trecere a frontierei prin care se efectueaza iesirea din tara.

Politistii de frontiera pot intrerupe calatoria minorului, chiar daca sunt indeplinite conditiile mentionate anterior, in anumite situatii speciale.

 

Sejurul în Egipt
În Egipt puteti calatori tot anul, atractiile fiind statiunile Hurghada si Sharm el Sheikh, precum si statiunea El Gouna denumita Venetia egipteana, Safaga, Makadi Bay, statiuni pentru scuba diving- Dahab, Taba. Se stie ca Marea Rosie are cele mai frumoase bancuri de corali, toata zona litoralului este ideala pentru scufundari, exista numeroase scoli de diving sau snorkeling.

Hotelurile Egiptului

Va puteti orienta catre hoteluri VIP, de 5* din Sharm el Sheikh (The Ritz Carlton), Hurghada (Hurgada Marriott Beach Resort), El Gouna (Sheraton Miramar Resort) sau Soma Bay (Sheraton Soma Bay Resort).
În statiunea Safaga sunt în general hoteluri de 3-4*. Hotel Shams Safaga 4* ideal surferii; pentru copii lucreaza mini-clubul si exista teren de joaca; sistem All Inclusive.
Pentru scufundari, snorkeling si surfing- Dahab, Hotel Ganet Sinai Resort 2*+, camerele sunt organizate dupa principiul "nimic în plus", iar deservirea este pentru cei mai putin pretentiosi.
Atentie: Nu este permisa folosirea echipamentului propriu de wind- si kite-surfing fara licenta. Stationarea echipamentului este contra cost si este permisa doar in spatiul special amenajat in cadrul hotelului ci nu in camera.

Conditii de calatorie cu avionul

Pentru oferte sejururi in Egipt, accesati pagina noastra cu oferte:
http://www.turismin.ro/Hurghada_continut-775-0.html 


 
 

CURS VALUTAR
[]
USD: 4.1941
EUR: 4.7559
CHF: 4.1867

CONVERTOR VALUTAR [bnr +3%]
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 


Site-ul folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies
www.turismin.ro