Conditii de calatorie >> Dubai


Oferte curse charter Dubai

CONDITII DE CALATORIE DUBAI:

Cetăţenii români, titulari de paşapoarte simple (exclus pasaportul temporar!!!!), care călătoresc în Emiratele Arabe Unite (EAU) nu au nevoie de viză pentru o perioada de maximum 30 de zile.

Dreptul de şedere poate fi prelungit o singură dată, pentru alte 30 zile, contra unei taxe de 500 AED, prin prelungirea dreptului de şedere ce se obţine de la Departamentele/Direcţiile generale pentru imigrări din capitala fiecărui Emirat, înainte de expirarea dreptului de şedere atribuit la intrarea pe teritoriul EAU.

De asemenea, este obligatorie încheierea unei asigurări medicale, fie printr-o societate de asigurări emirateză, fie printr-o societate din străinătate.

Toate tipurile de documente de călătorie folosite de cetăţenii români pentru deplasarea în EAU trebuie să fie valabile încă cel puţin 6 luni de la intoarcerea in tara.

Pentru informaţii suplimentare privind regimul călătoriilor în EAU, cetăţenii români sunt sfătuiţi să contacteze autorităţile emirateze:

  • Ministerul Afacerilor Externe al Emiratelor Arabe Unite: www.mofa.gov.ae
  • Ambasada Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti

Alte tipuri de viză, pentru care formalităţile de obţinere trebuie să fie îndeplinite anterior deplasării în EAU

In cazul doamnelor/domnisoarelor sub 30 de ani necasatorite sau casatorite (dar care au nume diferite de sotii lor) si in cazul copiilor care detin pasaport cu nume diferit fata de insotitori recomandam sa solicitati viza din timp.
In cazul doamnelor/domnisoarelor sub 24 de ani - autoritatile EAU mentioneaza ca acestea pot sa intre pe teritoriul EAU doar daca sunt insotite de parinti sau sot. Daca numele este diferit de cel al parintilor/sotilor este obligatoriu sa se trimita la momentul solicitarii copie scanata (100kb) a certificatului de nastere sau casatorie. In cazul in care doamne/domnisoare neinsotite doresc totusi sa aplice, cererile vor fi procesate fara garantia ca viza va fi acordata.


INCALCAREA REGIMULUI DE VIZE!!!

Amenda pentru depasirea perioadei valabilitatii vizei este de 100$ pentru fiecare zi depasita. Amenda va fi aplicata turistului la iesirea din EAU.

Moneda: dirhami.
1 euro = 5 dh,
1 dolar= 3,5 dh.
Cursul de schimb este foarte stabil si acelasi la toate casele de schimb valutar. In unele locuri (taxi, piata, magazine) se accepta si dolarii.

Transport: masina inchiriata, taxi, metrou, autobuz si abra.

Taxi: ieftin, curat, soferi civilizati, toate companiile au acelasi tarif.
1 km =0,75 dh, iar pornirea difera: 3 dh in timpul zilei si 3,5 dh pe timpul noptii.

Transport in comun: doar cu card cumparat de la automate; tipuri: card silver, la ghisee carduri silver, rosu si gold.
- rosu: valabilitate 90 de zile, limita calatorii.
- gold cu acces la vagoane de lux.
- silver: valabil 5 ani, e plastifiat si poate fi incarcat in statii sau la automate. Costa 20 dh.
La fiecare urcare si coborare trebuie trecute prin dreptul unui cititor, care scade bani de pe el in functie de numarul de zone strabatute.
Bine de stiut: oricate drumuri ati face cu transportul in comun intr-o zi, suma maxima ce vi se va incasa de pe card este de 14 dh.

Metroul: traseu de 52 km lungime cu 29 de statii
- ultima cursa pleaca inainte de ora 22:30.
- vinerea, in ziua lor de sarbatoare / rugaciune, metroul se deschide la ora 14!

Water bus-ul: transport in comun, acces cu carduri (nol) enumerate mai sus.
- barci inchise, climatizate, spre deosebire de barcutele traditionale de lemn - abra, care transporta turisti si localnici pe trasee mai scurte, peste Dubai Creek,
- costuri: 1 dirham.

Plaja si Marea: Plajele sunt late, cu nisip fin si foarte bine intretinute. Temperatura apei oscileaza intre 22°C iarna si 35°C vara. Apa este foarte sarata.

Pentru cei care vor sa faca scufundari, e bine de stiut ca mediul marin a fost puternic afectat de constructia insulelor in forma de palmier, de aceea o plimbare cu barca, in larg, este necesara, sau puteti merge catre coastele estice ale Emiratelor, Fujairah si Sharjah, unde veti descoperi cei mai bine conservati corali.

Safari: cu SUV-uri peste dune, apoi serviti cina si admirati apusul in desert. Pentru cei mai pretentiosi, se poate merge si cu un Hummer H3, dar tariful creste.

Schi: chiar si in desert, Dubai a construit un centru de schi, localizat in Mall of the Emirates, pe strada Sheikh Zayed si ofera partii excelente pentru o zona acoperita. Temeratuara in interior este de -4°C. Exista un centru de inchiriere exchipament schi. Un skipass de 2 ore costa aprox. 200 AED (cca 160 lei).

Parcul Acvatic Wild Wadi: in centru, langa Jumeriah Beach Hotel, este un parc acvatic cu tobogane de diverse grade de dificulltate, distractii mai inedite, surf.

Croaziera in Golful Dubai/ Dubai Creek
In Golful Dubai acostau navele din India, Africa si Orientul Mijlociu si aici s-a dezvoltat comertul, unde astazi puteti vizita cladiri traditionale care serveau ca vama sau ca structuri de aparare. Exista posibilitatea rezervarii unei croziere cu cina inclusa sau chiar cu o barca privata, iar ghidul va vorbeste despre istoria Dubaiului.

Golf: terenuri de golf sau golful pe dune.

Balonul cu aer cald: plimbare deasupra dunelor Dubaiului, la rasarit sau la apus.

Gradina Zoologica Dubai
O gradina zoologica in aer liber, pe strada Jumeirah. Intrarea este de 3 AED.

Scoala Al Ahmadiya
Construita in 1912, a fost prima scoala din Dubai, restaurata de curand, intrare gratuita.

Muzeul Dubai
Turul clasic cuprinde obiecte traditionale, legate de perioada in care navele acostau in portul Dubai pentru a-si descarca marfurile.

Moscheea Jumeirah
Este una dintre cele mai frumoase moschei si este deschisa si ne-musulmanilor pentru vizita. Tururi se fac Joia si sunt urmate de intrebari si rapsunsuri pentru cei care sunt interesati de a afla mai multe despre islam.

Cartierul Shindagha
Muzeu in aer liber, in care se afla si casa fostului Sheikh Rashid Al-Maktoum.

Burj Khalifa
Cunoscut pana de curand ca Burj Dubai, Burj Khalifa este cea mai inalta cladire din lume, cu 828 m si 160 de etaje. Este cu peste 300 m mai mare decat cladirea din Taipei, care a fost anterior cea mai inalta constructie a lumii. Platoul de observare, de la etajul 124 este, de asemenea, cel mai inalt din lume. Intrarea costa 100 AED sau 400 AED daca nu doriti sa stati la coada.

Fantana arteziana: spectacol gratuit in fiecare seara la Lacul Burj Dubai, langa Dubai Mall.

Hotel Burj al-Arab: vizita in excursie de grup.

Portul Dubai
Veti gasi aici hoteluri de prima clasa, o plaja geniala, un mall si doua promenade cu cafenele, restaurante si magazine, o piata in aer liber. Evident, puteti admira iahturile sau chiar face o croaziera.

Insulele Palmierilor: 3 insule artificale localizate chiar pe coasta Dubaiului, cu forma unui palmier, trunchiul palmierului facand legatura cu continentul. Doar o insula este deschisa, Palm Jumeirah, langa portul Dubai, puteti ajunge aici cu taxi sau tren.

Viata de noapte in Dubai este foarte agitata, cu multe baruri, cluburi, DJ renumiti si concerte ale starurilor intenationale. Este bine sa stiti insa ca, in ceea ce priveste consumul de alcool, cateva regului trebuie respectate:
- alcoolul se vinde numai in locatii cu licenta, de obicei de langa hoteluri (majotitatea cluburilor si barurilor apartin hotelurilor, chiar daca intrarea este separata)
- nu se vinde alcool in perioada sarbatorilor religioase, nici in timpul Ramadanului (nici macar ne-musulmanilor)
- este interzis consumul de alcool in zonele publice
- este interzis sofatul sub influenta alcoolului; persoana inplicata intr-un accident rutier, aflata sub influenta alcoolului primeste 1 luna de inchisoare plus amenda
- se poatre cumpara alcool numai pentru consum in locuinta proprie, si numai in anumite magazine cu licenta. In supermarketuri veti gasi numai bere fara alcool. Este interzisa si comercializarea de produse ce contin alcool.
- este recomandat sa aveti cu dvs pasaportul, intrucat legea interzice accesul in baruri si cluburi pentru persoanele sub 21 de ani

Harta

Pentru rezervare sejur cursa charter sau doar cazare in Dubai, consultantii nostri in turism va pot ajuta in alegerea unei oferte cat mai potrivita cerintelor dumneavoastra. Contact la Tel: 0752150538 


 
 

CURS VALUTAR
[]
USD: 4.1941
EUR: 4.7559
CHF: 4.1867

CONVERTOR VALUTAR [bnr +3%]
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 


Site-ul folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies
www.turismin.ro