Conditii de calatorie >> Cu avionul


Conditii de calatorie cu avionul:
-prezentarea la zbor se face cu 2 ore inainte de imbarcare!

Informatii de ultima ora despre zbor
aceste informatii le primiti de la biroul de informati situat in aeroport.
Se pot referi la:
-ora exacta a decolarii avionului
-daca avionul va avea intarziere
-la ce ora ajungeti la destinatie

-Bagajul de mana
Bagajele care pot fi luate in avion au urmatoarele dimensiuni 55*35*25 cm. Daca angajatii companiei aeriene care efectueaza acest zbor sau personalul avionului vor considera ca acesta reprezinta un posibil impediment pentru siguranta sau pentru confortul dvs. bagajul va fi luat si incarcat ca bagaj de cala.
-Nu puneti niciodata in bagajul de cala obiecte de valoare, bani, medicamente, documente importante sau bijuterii. Ar fi bine daca transportati numai lucrurile necesare calatoriei. Companiile aeriene transporta milioane de bagaje in toata lumea si este inevitabil ca din cand in cand bagajele sa se piarda si sa nu soseasca la timp.

-Anumite obiecte sunt interzise in avion
Este vorba de obiectele ascutite sau care pot fi transformate in diferite arme: cutit, foarfece, spray paralizant, in general obiecte contondente si explozibile precum si lichide.

-Greutatea maxima a bagajelor
In functie de destinatia dvs., greutatea maxima a bagajelor poate fi:
pentru Europa - 20 kg/pers. (clasa Economy)
pentru USA/Canada - 32 kg/pers (23 kg gratis, iar restul de pana la 32 kg se plateste excedent de bagaj in functie de fiecare companie).

-Bagajele trebuiesc personalizate pentru ca este posibil ca in acelasi avion sa fie multe bagaje care au un design aproximativ la fel sau identic, personalizati bagajul dvs., adaugand o eticheta cu numele dvs.

-La imbarcarea in avion trebuie sa aveti la indemana urmatoarele documente:

pasaport / CI, biletul de avion, asigurarea medicala.

-De asemenea, legislatia in vigoare prevede sa aveti asupra dvs. o suma de bani necesara pentru toata perioada calatoriei, dupa cum urmeaza: 50 euro / zi pentru tarile foste socialiste, sau 100 euro / zi pentru tarile vest-europene. Puteti avea asupra dvs. si carduri bancare de credit sau debit.

-In avion

*ocupa locul specificat pe bilet
In clipa prezentarii biletului la check-in, iti va fi specificat un loc in avion pe care va trebui sa-l respecti, si pe care nu il poti schimba pana la destinatie.

*asculta cu atentie indicatiile date de pilot si de stewardeza pentru decolare si aterizare
Dupa ocuparea locului in avion vei primi niste indicatii din partea stewardezei, care se refera la masurile de securitate in cazul unui eveniment neprevazut. Aceste indicatii vor trebui respectate pentru o calatorie fara probleme.

-In cazul pierderii bagajului:

In cazul in care ajungeti la destinatie si nu gasiti bagajul in aeroport, va trebui sa va indreptati spre biroul special amenajat in cadrul aeroportului respectiv, unde veti depunde o plangere in acest sens.
Desi nu este un lucru frecvent, se poate intampla ca bagajul dvs. sa fie ratacit, mai ales cand ati parcurs un zbor cu escala care a necesitat transportarea bagajului dvs. dintr-un avion in altul.
In general, daca bagajul dvs. este ratacit, va trebui sa va asteptati la cel putin 24h, pana cand acesta va ajunge din nou in posesia dvs. Persoana responsabila de la aeroport va va solicita toate metodele prin care va poate contacta, iar bagajul dvs. va fi livrat la hotelul sau adresa unde veti locui in orasul resectiv.

Trebuie sa mai stiti si faptul ca in toate cazurile de intarziere, distrugere sau pierdere a bagajelor sau a continutului acestora companiile aeriene au o raspundere limitata de 20 USD/kilogram/bagaj. De asemenea au raspundere limitata si in cazul conexiunilor pierdute, a intarzierilor sau anularii unor zboruri.

Articole interzise in bagajul de mana sau asupra propriei persoane

Arme de orice fel, inclusiv imitatii si jucarii
Cutite de orice fel sau marime, indiferent de lungimea lamei
Lame de ras, foarfece de metal, surubelnite
Obiecte ce emit gaze sau substante nocive
Bastoane cu capete de metal
Substante explozive sau inflamabile
Bate de baseball, crose de golf, tacuri de biliard, bete de schi, spargatoare de gheata si alte obiecte contondente
Surubelnite de orice fel
Ace de tricotat, lanturi de bicicleta

Va rugam sa scoateti aceste articole din bagajul dvs. de mana si sa le puneti in bagajul de cala, in caz contrar ele vor fi confiscate de catre agentii de securitate ai aeroportului. Prezentele reguli se aplica si obiectelor achizitionate in incinta aeroportului.

Exista anumite articole care sunt interzise a fi transportate fie ca bagaj de mana, fie ca bagaj de cala. Daca bagajul dvs. contine unul din aceste articole, agentul check-in este indreptatit sa va ceara sa il scoateti si nu il puteti transporta decat in regim de cargo.

Lichidele vizate sunt:

Toate bauturile, inclusiv apa, supa, siropuri, iaurt.
Creme, lotiuni, uleiuri, parfum, gloss lichid sau mascara si alte produse cosmetice lichide.
Spray-uri si alte recipiente aflate sub presiune, inclusiv spuma de ras si deodorantul.
Paste, inclusiv pasta de dinti.
Geluri, inclusiv gelul de par si de dus.
Orice alte solutii si articole de o consistenta similara.

Aceste reguli se aplica tuturor pasagerilor care au ca punct de plecare un aeroport din UE, indiferent de destinatie

Lichidele trebuie impachetate in recipiente individuale cu o capacitate maxima de 100 ml fiecare. Cantitatea maxima permisa este de 1.000 ml (1 litru) de persoana. Recipientele trebuie ambalate intr-o punga transparenta de plastic resigilabila (dimensiunea 20cm x 20cm). Articolele trebuie sa incapa lejer in punga, iar aceasta trebuie sigilata. Fiecare pasager are dreptul de a transporta o sigura astfel de punga de plastic cu lichide.
Este obligatoriu sa prezentati separat acest pachet la controlul de securitate al aeroportului.

Noile regulamente nu limiteaza cantitatea de lichide pe care o puteti achizitiona de la magazinele duty-free din incinta aeroportului. Aceste lichide trebuie ambalate in pungi resigilabile inainte de a fi verificate si vor include dovada achizitionarii respectivului produs in acel aeroport, la data zborului.

In cazul in care doriti sa transportati cantitati mai mari de lichide, trebuie sa le lasati in bagajul de cala.

Atentie! In cazul in care lichidele transportate in bagajul de mana depasesc limita permisa sau daca acestea sunt transportate intr-un pachet nesigilat, articolele respective vor fi confiscate de catre agentii de securitate.

Daca proveniti dintr-o tara non-UE, in momentul in care intrati intr-o tara UE trebuie sa va supuneti regulilor acesteia. Nu vi se permite transportul a mai mult de 1000 ml de lichide in bagajul de mana in conditiile mentionate mai sus. Daca achizitionati lichide dupa ce ati trecut de controlul de securitate (situat in zona sterila), va este permis sa le transportati in bagajul de mana.

Exceptii: Urmatoarele articole pot fi transportate in afara pachetului de plastic ca bagaj de mana:

Mancare lichida pentru copii sau apa sterilizata (daca pasagerul calatoreste impreuna cu un bebelus sau cu un copil mic)
Hrana dietetica lichida speciala (de exemplu, in scopuri medicale)
Medicamente (pentru intreaga calatorie, inclusiv sederea la destinatie)

Check-in online cu pana la 4 ore inainte de zbor (comunicat Blue Air):

Incepand cu 1 august 2012, serviciul de check-in online este disponibil cu maximum 14 zile inainte de data plecarii si cu pana la 4 ore inainte de plecare.

La finalul procesului de check-in online trebuie sa tipariti cartea de imbarcare, cu care va veti prezenta la aeroport pentru imbarcare.

Daca nu veti efectua check-in-ul online in acest interval, veti putea primi cartea de imbarcare numai la aeroport contra unei taxe de 10 euro/pasager. Serviciul este disponibil pentru zborurile cu plecare din Bucuresti, Bacau, Sibiu, Roma, Larnaca, Nisa, Malaga, Barcelona, Paris, Bruxelles, Milano, Satu Mare si Valencia. Pentru celelalte zboruri, check-in-ul se efectueaza in aeroport inainte de plecare si este gratuit.

Din cauza cerintelor suplimentare de securitate, serviciul de check-in online nu este disponibil pentru cursele catre/din Marea Britanie. 


 
 

CURS VALUTAR
[]
USD: 4.2013
EUR: 4.7538
CHF: 4.2284

CONVERTOR VALUTAR [bnr +3%]
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 


Site-ul folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies
www.turismin.ro