Turism extern >> City break
COD OFERTA: 4246
8 zile in Atena
TARIF DE LA: 280 EURO / Sejur / Persoana
Suna la:
0752150538

Tip: Hotel
Nr stele:
Transport: Avion
Tip masa: Mic dejun
Valabilitate: 2018-08-01

Atena, 8 zile / 7 nopti, cazare cu mic dejun, avion, taxe aeroport incluse.

Atena a gazduit primele Jocuri Olimpice moderne, in 1896. In cinstea evenimentului, a fost construit un stadion superb din marmura, care poate fi vizitat. Atena a fost centrul Greciei Antice, o civilizatie puternica si impresionanta. Capitala Greciei este inca dominata de cladiri realizate in secolul al V-lea i.Hr., precum celebrul Partenon de pe Acropole. In continuare iti prezentam cateva obiective de neratat pentru urmatoarea ta vizita in Atena.

Partenonul este templul de pe Acropole, construit in cinstea zeitei Athena.

Acropole este un must-see daca vizitezi capitala Greciei.

Ramasitele Templului lui Zeus se gasesc in sud-estul Acropolei. Templul a fost cel mai mare din Grecia Antica, mai mare chiar si decat Partenonul, el avand 96 de metri lungime si 40 de metri latime.

Construit in secolul IV i.Hr., Teatrul lui Dionysos se afla pe locul unui alt teatru, unde au jucat clasicii greci antici. Se spune ca este locul de nastere al teatrului european, iar premierele pieselor de teatru ale lui Aeschylus, Sophocles sau Eruipides au avut loc tot aici.

Plaka este un cartier la poalele Acropolei, cu stradute inguste si cladiri neo-clasice. Este impartit de Strada Principala (Adrianou Street) in Plaka de Sus (Ano Plaka) si Plaka de Jos (Kato Plaka).

Arcul lui Hadrian a fost construit in secolul al II-lea d.Hr. in onoarea Imparatului roman Hadrian. Arcul se afla la cativa pasi de Piata Syntagma.

Roman Agora era centrul social si politic al orasului, in nordul Acropolei. Printre cladirile care s-au aflat aici se numara tribunale, magazine, temple si toalete publice, pe care le puteau folosi 68 de oameni in acelasi timp.

Muzeul Acropole: pentru a pastra in bune conditii obiectele antice de pe Acropole, a fost infiintat un muzeu. Acesta este foarte modern, se intinde pe 25000 de metri patrati si adaposteste peste 4000 de piese.

Templul lui Hephaestus: construit pe colina Agoraios, in anul 449 i.Hr. Templul a fost finantat de politicianul Pericles si a fost primul templu atenian din marmura, dar nu este clar in cinstea cui a fost construit. Unele variante afirma ca a fost dedicat lui Tezeu, pe cand altele spun ca ii este dedicat lui Hefaistos.

Stadionul Panatenaic: construit intre anii 330-321 i.Hr. pentru a gazdui Jocurile Panatenaice. Jocurile aveau loc la fiecare patru ani si faceau parte dintr-un festival imens dedicat zeitei Atena.

Muzeul National de Arheologie
Pentru a vedea cea mai mare colectie de descoperiri arheologice din Grecia trebuie sa faci o vizita Muzeului National de Arheologie din Atena.

 
8 zile in Atena
         
 
 
 
Facilitati:

Pachetul incude
7 nopti cazare la Hotel categorie 3*
mic dejun
bilete avion (cursa directa)
bagaj de 10kg (55 x 40 x 23 cm)

Tarife:

280 euro / adult in camera dubla

La achitarea avansului se emit biletele de avion care sunt nerambursabile, netransmisibile.

Pentru Blocarea locurilor avans 50%, diferenta cu 2 saptamani pana la plecare.

De stiut:

Orar zbor:
Tur    17:00 - 18:45
Retur 14:50 - 16:30

Optional: bagaj la cala de 20kg: 50 euro (tur/retur)

Tariful este dinamic, poate suferi modificari functie de numarul de rezervari efectuate.

AFLA DETALII LA:
Telefon: 0752150538
Prin email: office@turismin.ro


 


 
 

CURS VALUTAR
[]
USD: 4.1126
EUR: 4.6890
CHF: 4.1453

CONVERTOR VALUTAR [bnr +3%]
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 


Site-ul folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies
www.turismin.ro