Vizita in Barcelona

Barcelona este un oras dedicat marelui arhitect Gaudi, inspira prin arta, culoare si identitate!
E un oras complet unde oricine poate sa gaseasca ceva de facut, indiferent de sezon este mereu aglomerat!
De la simplele plimbari pe strazile pe care nu te poti rataci (de ex. in cartier Exiample strazile perpendiculare formeaza patrate simetrice, caldirile au fost proiectate astfel incat lumina naturala a soarelui sa intre in fiecare camera (nord-vest/ sud-est), proiectul urbanistic ii apartine lui Ildefons Cerdà i Sunyer), la falezele care dau spre Mediterana ori la vizitele in muzee sau pe muntele Montjuic cu telefericul, sigur nu te poti plictisi!

Daca ai de gand sa inchiriezi masina local, traficul in Barcelona este fara ambuteiaje, mai mult, pentru a fluidiza traficul s-au luat masuri astfel incat taxiurile pot iesi pe strazi in anumite zile din saptamana, in functie de taxele pe care aleg sa le plateasca, sunt inscriptionate cu un numar si o cifra care le da voie sa circule.

Simbolul Barcelonei Sagrada Familia, neterminat inca, ramane cel mai vizitat obiectiv din Spania! Cei care ajungeti aici, veti fi mandri sa va aduceti aportul la constructia catedralei prin cumpararea unui ticket de acces, stiut fiind faptul ca opera lui Gaudi a fost finantata exclusiv din donatii. Gaudi si-a dedicat aproape intreaga viata pentru monumentul Sfintei Familii, aici a dormit si a trait in timpul creatiei si aici a si fost ingropat; puteti vizita inclusiv cripta si aprinde o lumanare acolo;

Interesant este faptul ca pana in 1920 nu erau cunoscute tehnici si modele prin care sa fie construite forme fluide, linii curbe, (Casa Batlo – asimetrie a constructiei si diversitatea decoratiunilor, Casa Pedrera / Mila – fatada identica din toate unghiurile, cu multe forme conice si rotunjite), mai mult Gaudi folosea lumina naturala ca sursa arhitecturala si a experimentat noi tehnici artizanale pentru a obtine o gama variata de lumini, de a crea culori vesele. Si totusi, cu mijloacele limitate la acea vreme a reusit!
La intrebarea de ce Gaudi face coloane inclinate, acesta a raspuns ,, din acelaşi motiv care-l face pe călător să se sprijine de un baston înclinat. Dacă ar fi fost vertical, nu s-ar putea odihni, sprijinindu-se în el” – Antoni Gaudi

Mijloace de transport Barcelona
Ca si turist, este de recomandat sa achizitionezi cardul de transport integrat (bus-metro) pe zile, un astfel de abonament costa 9.5 euro pe 10 zile TMB – 10 si poate fi utilizat de mai multe personae in acelasi timp, nu este nominal.

Ce poti vizita in Barcelona?
Pentru cei care nu doresc tururi organizate cu ghid este de preferat sa va achizitionati cardul de acces pentru autobuzul turistic hop on – hop off (15-20euro) care circula pe un itinerariu deja prestabilit si recomandat turistilor, puteti cobori si urca ori de cate ori doriti pe parcursul unei zile, astfel incat sa utilizati la maximum timpul pentru vizite, veti fi in permanenta in aria centrala fara sa va rataciti. Mai mult, aceste autobuze speciale sunt dotate cu ghid audio in mai multe limbi straine care va informeaza atunci cand va apropiati de urmatorul obiectiv turistic, ori internet WI-FI;

Museum pass este de asemenea un card avantajos pentru turistii care dedica mai mult timp pentru vizite muzee, avantajul acestui card nu este numai tariful, ci si accesul prioritar! De exemplu Barcelona Card (45euro – 3 zile) include pe langa transport si acces nelimitat la peste 20 obiective importante (muzee, galerii, catedrale), plus reduceri in magazine si restaurante.

Turul complet cu ghid de la Sagrada Familia ( include tur ghidat, acces obiectiv si urcare in turn cu liftul). Costa 35 euro, dar avand in vedere ca doar intrarea in Sagrada ca si acces general fara ghid 20 costa euro, chiar merita efortul!
Cele 2 bulevarde: Paseo Gracia (de o parte si de alta se pot observa: La Pedrera (20 euro acces cu ghid), Casa Batlo (20 euro acces cu ghid), casa Leo I Morera (15 euro acces cu ghid) ) si Las Ramblas (celebra strada care leaga Placa de Catalunya de statuia lui Cristofor Columb din port sic ea mai tranzitata).
Turul panoramic Montjuic (35euro) ofera o panorama asupra Barcelonei de pe muntele Montjuic (muntele Evreilor) aflat in partea de vest a Barcelonei la 184 m inaltime, ghidul va face un tur complet, plecare din Placa de Catalunya, se coboara catre port si zona de plaje, apoi se urca in serpentine printr-o gradina tipic mediteraneana cu palmieri si cactusi pana sus pe munte. Se vor face opriri pentru poze si timp liber. O oprire la Poble Espanyol (muzeu-sat unde intalnim replici de strazi si cladiri traditionale din diverse regiuni ale Spaniei), se transmit cunostinte si traditii in cadrul unor workshop-uri interactive, aici poti invata meserii ce nu se mai practica azi…

Camp Nou – un tur interactiv de 360* iti va oferi imaginea completa a stadionului cu istoria sa, a muzeului echipei FC Barcelona, a galeriilor si vestiarele jucatorilor (20-25 euro)
Fructe de mare, Gazpacho, Paella cu pui, tortilla, tapas si sangria sunt cateva dintre gustarile care te imbie sa revii.

Posibil sa iti mai placa...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *